top of page

"Een interessante artistieke persoonlijkheid" 

Jean-Claude Vanden Eynden 

"een buitengewoon bevlogen, virtuoos en creatief pianist en musicus"

Jeroen Riemsdijk

Frederik studeerde aan het Lemmensinstituut in de klas van Jan Vermeulen en Renaat Beheydt. Hij behaalde de diploma’s kamermuziek en het specialisatie-diploma piano met de grootste onderscheiding.

 

Vervolgens studeerde hij in het conservatorium van Maastricht waar hij bij Jeroen Riemsdijk de opleiding van “Master musical coach- co repetitor piano” beëindigde met grootste onderscheiding en felicitaties van de jury.

Frederik volgde masterclasses bij o.a. Levente Kende, Häkon Austo Vitaly Samoschko, André De Grootte, Severin von Eckardstein en Jean-Claude Vanden Eynde.

Als solist speelde hij met orkest concerti van Mozart, Bach, 2e Rachmaninov concerto, De Falla en Gershwins Rhapsody in Blue.

In oktober 2011 speelde hij in China met het Hebei Symphonic Orchestra het 23e pianoconcerto van Mozart.

Hij profileert zich ook als kamermusicus en liedpianist. Zo werkt hij samen met violist Wim Spaepen, pianist Filip Martens en sopraan Annelies Van Hijfte.

Samen met Annelies werd hij geselecteerd voor de Udo Reinemann International Masterclasses (2017-2019) met o.a. Anne Sofie Von Otter, Bernarda Fink, David Selig, Barbara Bonney, Roger Vignoles, Christoph Pregardien ...

Hij speelde in verschillende bands, onder meer “Hardscore”, de postmoderne band van de Gentse componist Frank Nuyts en het "Iheart" project van componist en slagwerk fenomeen Jonathan Bonny.

Als orkestpianist speelt hij mee met Casco Phil (Olv Benjamin Haemhouts), Ataneres Ensemble, en Antwerp Philharmonic Orchestra waarmee hij ook een korte tour kon maken met Andrea Bocceli  (Parijs, Antwerpen, Amsterdam)

Hij is werkzaam als pianobegeleider in de Kunstacademie van Wetteren, de Gentse academie "de Poel" en als freelance pianist. 

Als componist creëert hij elektronische muziek.

bottom of page