top of page

"Een interessante artistieke persoonlijkheid" 

Jean-Claude Vanden Eynden 

"een buitengewoon bevlogen, virtuoos en creatief pianist en musicus"

Jeroen Riemsdijk

Frederik Martens (1980) studeerde klassiek piano aan het Lemmensinstituut in de klas van Jan Vermeulen en Renaat Beheydt. Hij behaalde de diploma’s kamermuziek en het specialisatie-diploma piano met de grootste onderscheiding in 2002. Vervolgens studeerde hij in het conservatorium van Maastricht waar hij bij Jeroen Riemsdijk de opleiding van “Master musical coach- co repetitor piano” beëindigde met grootste onderscheiding en felicitaties van de jury. Frederik volgde masterclasses piano bij o.a. Levente Kende, Häkon Austo, Vitaly Samoschko, André De Grootte, Severin von Eckardstein, Julien Libeer en Jean-Claude Vanden Eynde. 
Als solist speelde hij met orkest concerti van Mozart en Bach, 2e Rachmaninov concerto, “Noches en los jardines de España” van De Falla en Gershwins Rhapsody in Blue.
In 2011 werd hij uitgenodigd in China door het Hebei Symphonic Orchestra waar hij solist was in het 23e pianoconcerto van Mozart als vertegenwoordiger van Oost-Vlaanderen tijdens het feestelijk jubileum van de diplomatieke samenwerking tussen Oost-Vlaanderen en Hebei.  
Hij profileerde zich ook als kamermusicus en liedpianist. Hij vormt een duo met zijn broer pianist Filip Martens, violist Wim Spaepen, sopraan Annelies Van Hijfte en hij is oprichter en pianist van het “MAAN piano Kwartet”. 
Als pianobegeleider/musical coach werkte hij oa voor De Munt, De Filharmonie, Nationaal orkest van Belgie, Collegium Vocale, Internationale wedstrijd voor sax in Dinant. 
Als orkestpianist speelt hij regelmatig mee in producties van Brussels Philharmonic Orchestra, Casco Phil, Antwerp Philharmonic Orchestra, Orkest Opera & Ballet Vlaanderen en Ataneres Ensemble. In 2002 verzorgde hij mee de pianobegeleiding van Andrea Bocelli (APO) in Sportpaleis Antwerpen, Parijs en Amsterdam. Vorig seizoen speelde hij mee in de operacreatie “Kruistocht” van componist Frederik Neyrinck in de opera van Gent. 
Als studiomuzikant werkte hij mee aan de muziek van de musical “Red Star Line” van Studio 100, het audio boek “Tuur Toeval”, filmmuziek van de film “Decision to leave” van Park Chan-Wook (genomineerd voor Palme d’Or op filmfestival Cannes 2022) en de muziek voor  “the world choir games” (2022).
 
Hij is werkzaam als pianobegeleider in de Academie voor muziek, woord en dans “De Poel” Gent waar hij zijn ervaring als muzikant kan delen met volgende generaties muzikanten. 
Daarnaast kwam hij in contact met synthesizers en elektronische muziek. Samen met Jimmy Quintens (Dj) en Wim Spaepen (viool) schreef hij mee aan de voorstelling “Strings in the house” waarin techno en house muziek en klassieke muziek naast elkaar in de concertzaal worden gebracht. 
Speelde als synthesizer speler mee in projecten van Casco Phil (Mari Samuelson) en Ataneres ensemble (De Kleine Prins).
In september en oktober 2023 werkt hij mee als synthesizerspeler aan het project “Vespers”, muziek van Missy Mazzoli,  door het Vlaams Radio Koor met solisten van het Vlaams Radio Orkest onder dirigent Bart Van Reyn. 

 
247408304_10226897649611242_1615878683738125759_n.jpg
bottom of page